Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна30 березня 2016

На урок до кухарів завітали експерти та встановили…

Не секрет, що у світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Кожній національній кухні властиві свої власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Продукти, які складають основу кухні тієї чи іншої національності, залежать від природних особливостей та географії місцевості. Як каже китайське прислів’я: «Живе біля гір — харчується від гір, живе біля річки — харчується від річки». Наш світ настільки великий і його населяє така кількість народів й етносів, що вивчити всі кулінарні рецепти планети — задача нездійсненна.

Ми не ставимо перед собою мету осягти неосяжне, однак познайомити учнів з національною кухнею різних країн і народів — цілком здійсненна мета. От і на одному з уроків виробничого навчання в групі № 17 учні познайомилися з такою традиційною стравою японської кухні — суші та роли, що на сьогодні є дуже популярною стравою серед багатьох ресторанів. На урок завітали експерти: класний керівник Афанасьєва Олена Юріївна та представники учнівського самоврядування (навчальний сектор), та разом з учнями поринули в традиції східної кухні.

Будемо і надалі підтримувати ідею з вивчення страв різних країн світу.

Майстер в/н, С. Б. Новак