Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна24 березня 2016

Майбутні кухарі опрацьовують новітні технології професійно-теоретичної підготовки

Викладачем спецдисциплін МВПУПІТ Новак Софією Борисівною було проведено урок для учнів першого курсу з професії «Кухар; кондитер» з предмету: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» на тему: «Крупи, бобові та макаронні вироби».

Використання сучасних інноваційних технологій та методик на уроках теоретичного навчання спрямовано не тільки на розвиток особистості учня, самореалізації; набуття нових знань та навичок; формування всебічного розвитку особистості, загальнолюдських цінностей, але саме головне на розвиток та формування конкурентоспроможного фахівця в нових соціально-економічних умовах.

Кухар повинен добре орієнтуватися у виробничих умовах, мати здатність швидко приймати рішення в складних та нестандартних ситуаціях. Тому всі завдання безпосередньо були скеровані на розвиток саме таких якостей та вмінь у учнів.

За 2 тижні до відкритого уроку було запропоновано студентам розподілитися на 3 групи («А»; «Б»; «В».), кожна з якої повинна була підготувати доповідь та презентацію з теми за розподілом. Загалом було запропоновано для дослідження 3 теми: «Крупи», «Бобові» та «Макаронні вироби». На уроці учні презентували своє домашнє завдання та виконували різноманітні практичні вправи: тестові питання, працювали в команді, та самостійно. Наприкінці уроку для закріплення знань виконали завдання «Експерти» під час якого визначали якість бобових, макаронних виробів та круп органолептичним методом. Загалом мета уроку була досягнута, учні навчилися орієнтуватися у складних виробничих проблемах, швидко знаходили рішення. На завершення уроку всі зразки які учні підготували для виконання практичних завдань різні види круп, бобових та макаронних виробів будуть використані в подальшому на уроках технології на базі кабінету спецдисциплін.