Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна1 грудня 2020

Репортаж з уроку виробничого навчання

30 листопада на уроці виробничого навчання відбулося відпрацювання вмілостое роботи за темою: «Приготування дріжджового тіста та виробів з нього». Здобувачі освіти групи № 13 ознайомились кухнею Грузії, а саме приготування хачапурі. У кожній області Грузії хачапурі готують по-своєму. Рецептів цієї страви існує безліч: імеретинскі, мегрельські, аджарські, рачинські. Найвідомішими різновидами є, напевно, імеретинські (закриті, круглої форми), мегрельські (відкриті) з сиром сулугуні і аджарські у вигляді човника з яйцем.

Взагалі, незважаючи на те, що назва страви походить від слів «хачо» (сир) та «пурі» (хліб), начинка у коржів далеко не завжди робиться з м’якого або твердого сиру: існують рецепти хачапурі з начинкою з квасолі, бекону, м’яса або риби.

Здобувачі освіти закріпили навички приготування дріжджового тіста.