Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна17 листопада 2013

Професійна екскурсія майбутніх кухарів на ТОВ «Дніпромлин» – шлях до вивчення виробничих технологій

Свій родовід «млин на Дніпрі» бере з 1894 року. Сьогодні це підприємство з більш ніж віковими традиціями та досвідом роботи продовжує залишатися одним із найбільших виробників борошномельної промисловості в Україні. У Дніпропетровській області — це самий великий виробник борошна, що забезпечує потреби міста, області та інших регіонів країни.

Новітнє обладнання в поєднанні з найсучаснішою технологією переробки зерна дозволяє випускати продукцію високої якості, переробляти 930 тонн зерна на добу. У ТОВ «ДМК» зерно перед помелом проходить більше десяти етапів сухого очищення і вологої обробки. Тільки в процесі підготовки до помелу зерно проходить шлях довжиною в 2000 метрів, інтенсивно перемішуючись при цьому. Продукція ТОВ «ДМК» — борошно пшеничне хлібопекарське вищого, першого і другого сортів, крупа манна, висівки пшеничні — продукція, якою кожна родина користується в повсякденні. Враховуючи всі зазначені вище показники, учні групи № 21 ДНЗ «МВПУПІТ», які навчаються за професією «Кухар-кондитер», спланували та здійснили на ТОВ «ДМК» виробничу екскурсію.

Перед початком екскурсії з учнями провели інструктаж з техніки безпеки. Екскурсію по підприємству провів спеціально вповноважений працівник товариства. Учні були в захваті від того, який шлях проходить зерно до того вигляду товару, який ми звикли бачити на полицям супермаркетів, не задумуючись над тим завдяки праці скількох людей стає — це можливим. Учні ознайомились зі шляхами реорганізації виробництва та новітніми промисловими технологіями.

Учні ще раз впевнилися у своєму вірному виборі професії та щирог подякували працівників підприємства: «Спасибі рукам, що пахнуть Хлібом».