Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна13 грудня 2019

ДНЗ «МВПУПІТ» звітує: педагоги кулінарної кафедри підвищують кваліфікацію

Педагоги Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій мріють вчити молодь створювати справжні дива на кухні. А що для цього потрібно — постійно отримувати новий досвід, нові компетенції!

Отож, на цьому тижні на базі ДЦПО за участю НМЦ ПТО у Дніпропетровській області було організовано та проведено засідання фахової секції медпрацівників: «Апробація сучасних технологій приготування страв та кондитерських виробів з застосуванням новітнього устаткування».

День видався насичений різноманітними майстер-класами та презентаціями,. Пропонуємо вашій увазі їх зміст:

Використовує в своїх стравах локальні продукти. Що це таке? Локальна кухня — це кухня, яка може представляти страви будь-якого напрямку гастрономії. Але продукти, які використовує кухня, з одного регіону. Ось в цьому і сенс локальної кухні.

Застосування продуктів локальних господарств — це вже не новий тренд у світі. В Україні він тільки набирає популярність. Національну кухню варто ідентифікувати, насамперед, за стравами. Локальна кухня дає можливість побачити нові варіанти використання звичних нам продуктів які вирощують та виробляють в нашій країні.

— Майстер-клас від шеф-кухаря ресторану «Varburger» «Black Sheep» Пятуна Сергія «Розібраний пиріг» та «Щока яловичини зі складним гарніром»

Всі страви були приготовані за технологією Sous-vide. Приготування за технологією Сувід передбачає готування продуктів у вакуумній упаковці з харчових полімерів на низьких температурах з використанням спеціалізованого обладнання термостата.

Герметично запакований пакет відправляється в ванну з термостатом. Процес може зайняти від 20 хвилин до 72 годин в залежності від виду продукту, його товщини, бажаної страви.

Завдяки вакуумній упаковці спеції і маринад краще проникають всередину м’яса або риби, створюючи дивовижні смаки і аромати. А корисні мікроелементи зберігаються в більшій мірі, ніж при приготуванні на пару.

Овочі залишаються свіжими і хрусткими, чого проблематично добитися при звичайному варінні.

Неймовірна атмосфера професійної досконалості та позитив від обміну досвідом, підведення підсумків та отримання сертифікатів про походження майстер- класів.

До кінця мабуть не всі дочитають цей пост, з таким натхненням я написала мабуть дуже Дійсно, що вчитися ніколи не пізно!