Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна18 вересня 2013

Заходи методичної комісії «Побутове обслуговування» присвячені Дню винахідника та раціоналізатора

Майбутні кухарі-кондитери присвятили відзначення Дня винахідника та раціоналізатора вихованню любові та гордості до обраної професії, поглибленню знань про майбутню справу, популяризації серед учнів першого курсу мистецтва приготування їжі шляхом презентації діяльності гуртка «Кулінарія», розвитку почуття творчості та пізнавальної діяльності.

Найголовнішим заходом цього дня була презентація модернізованої лабораторії «Кухарської справи та кондитерського мистецтва».

Мета презентації — популяризація новітніх досягнень учням училища сучасних виробництв, передових методів праці, ознайомлення з новим обладнанням та новими зразками техніки, виявлення кола питань, пов’язаних з організацією та економікою сучасного підприємства громадського харчування.

Зміст роботи — на базі оновленої матеріально-технічної бази для підготовки майбутніх кухарів-кондитерів майстри виробничого навчання розпочали впроваджувати науково-обгрунтовану конструкторсько-технологічну систему організації виробничого навчання. провідною ідеєю цієї системи є поєднання виконавчої та творчої діяльності учнів ПТНЗ. Учні ставляться в такі умови, коли перед безпосереднім виготовленням страв вони мають розібрати всю поетапну технологію її виготовлення, порівняти шляхом дослідження відповідних операцій на різних підприємствах громадського харчування, а вже потім, під час виконання практичних трудових операцій вирішують власні технічні та технологічні завдання.

Результатом такої навчально-виробничої діяльності учнів ДНЗ «МВПУПІТ» є оволодіння змістом освіти — знаннями, уміннями та навичками, способами професійної діяльності, досвіду мислення, а також формування їх особистісних якостей.

Таким чином святкування пройшло за сценарієм:

Таким чином, оновлення засобів навчання як необхідного компонента навчального процесу та впровадження нових педагогічних та виробничих технологій у процес підготовки кухарів, кондитерів сприятимуть здійсненню основних функцій навчання: формування системи наукових, технічних, технологічних і виробничих знань (освітня); формування в учнів наукового світогляду, професійних переконань, поваги до праці, трудової дисципліни, норм та правил поведінки (виховна); розвиток пізнавальної активності та самостійності, пізнавальних інтересів та здатностей, волі та наполегливості у досягненні цілей, умінь та звичок планувати та контролювати навчальну та виробничу працю (розвивальна).