Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна1 березня 2019

ДНЗ «МВПУПІТ»: кухарська справа для себе та кар’єри

Кулінар — людина, майстерна в кулінарії, кухар. У Міжрегіональному вищому професійному училищі з поліграфії та інформаційних технологій функціонує відділення з підготовки саме таких фахівців. Кожного разу на уроках виробничого навчання здобувачі професійної (професійно-технічної) освіти здобувають професійні компетенції та здобувають знання у таких царинах: технологія приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь; правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення; правила складання бенкетного меню; приготування різних видів тіста та виробів з нього; основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування; ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення; умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, напівфабрикатів; вихід готових виробів; санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів, кухні, службових приміщень; правила особистої гігієни; правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентарю, інструментів вимірювальних приладів, посуду, тари; дотримуватись правил охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки

Ось так, саме 1 березня, учні групи № 14-КР освоїли на високому рівні тему: «Страви та гарніри з сільськогосподарської птиці» — вдало поєднали рецептуру блюд.

Приготували курча, фаршироване млинцями з курагою та чорносливом; курячі ніжки фаршировані різними начинками (грибами, різотто з овочами, картоплею, сиром з шпинатом); млинці з куркою та овочами. Гарної Масляної усім!