Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна2 листопада 2017

Відкритий урок – школа профмайстерності

У рамках тижневика кулінарної справи в МВПУПІТ проведено відкритий урок міжпредметних зв’язків з предметів: «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів» та «Гігієна та санітарія виробництва» на тему «Санітарно-гігієнічні вимоги при приготуванні кондитерських кремів» з учнями 3-го курсу.

Креми мають один недолік — вони швидко псуються. При їх приготуванні потрібно особливо ретельно дотримуватися температурного і санітарного режиму. Кондитерські кремові вироби є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів, особливо стафілококів...

Також учнів ознайомили з державними стандартами та нормами санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні кондитерських кремів. Повторили вивчений матеріал з технології приготування кремів. Цікавим було виконання завдання «Зіпсований телефон» коли учням потрібно було складати технологічну схему приготування крему, у спосбі — одна група починає складати схему, а інша закінчує. Одне із завдань було визначення браку продукції крему, виконання тестових завдань, робота в групах.