Наш логотип

Міжрегіональне вище професійне училище
з поліграфії та інформаційних технологій

← Головна30 жовтня 2017

Карвінг – оригінальна прикраса святкового столу

Витвори професійних майстрів в цій сфері можна з упевненістю назвати скульптурами. Однак ці скульптури є не лише естетичною прикрасою, але й смачною стравою.

Мистецтво це виникло багато століть тому в південно-східній Азії. Сьогодні в кожній країні карвінг має свої особливості. До прикладу, в Китаї та Японії прийнято вирізати зображення ієрогліфів, їстівні картини з бойовими сценами, символи фен-шуй, людей та тварин. В Таїланді переважає квітковий мотив, а саме орхідея. В сучасних європейських ресторанах, жодна страва не обходиться без овочевої та фруктової прикраси.

Декілька століть назад вважалось, що мистецтво карвінгу є суто сімейною справою та передавалося спадково. Сьогодні цим мистецтвом володіють досвідчені кулінари, які володіють також сервіруванням столів та кулінарними здібностями. 30 жовтня у нашому навчальному закладі був проведений конкурс з основ карвінгу між учнями І та ІІ курсів.

Звичайно, що малюнок з фруктів та овочів кожного разу буде мати ексклюзивний вигляд. Однак техніка та інструментарій залишаються практично беззмінними. Іноді неможливо впізнати, з чого зроблений витвір кулінарного мистецтва — з моркви, кабачку, огірку чи соковитий рамбутан. Трояндами з бурячка або ковбаси вже нікого не здивуєш.